Home

Achtergrond 236 x bekeken

Aantal kinderrijke gezinnen neemt sterk af

Het aantal gezinnen met vier of meer thuiswonende kinderen is de afgelopen tien jaar fors afgenomen. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Vooral de zeer grote gezinnen nemen in aantal af. Zo daalde het aantal gezinnen met vier kinderen met 8 procent, gezinnen met acht kinderen zelfs met 41 procent. Op 1 januari 2007 waren er 1.384 gezinnen met acht of meer kinderen, tien jaar daarvoor waren het er nog 2.290.

De grote allochtone gezinnen nemen ook in aantal af. Was het aandeel gezinnen met acht of meer kinderen onder niet-westerse allochtonen tien jaar geleden vijf keer zo groot, nu is het verschil met autochtone gezinnen bijna verdwenen.

Inmiddels zijn zulke grote gezinnen ook onder Marokkanen uitzonderlijk. Onder Turken, Surinamers en Antillianen komen zulke grote gezinnen zelfs minder vaak voor dan onder autochtonen. De zeer grote gezinnen wonen voornamelijk in de zogenoemde bible belt, het gebied tussen Zeeland en het noorden van Overijssel waar veel orthodoxe protestanten wonen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.