Home

Achtergrond 411 x bekeken 5 reacties

AID geeft verdachte kalverbedrijven vrij

De Algemene Inspectiedienst (AID) geeft de zes verdachte kalverbedrijven van een kalverhandelaar in Putten vanmiddag vrij.

Zij zette die bedrijven op 26 april van dit jaar op slot, nadat de Stichting Kwaliteitsgarantie Vleeskalversector op drie dieren de verboden groeibevorderaar Delta 1-testosteron had aangetroffen. Bij nader onderzoek is gebleken dat er op de bedrijven geen verboden groeibevorderaars aanwezig waren. Op de zes bedrijven stonden zo’n vierduizend kalveren.

De eigenaar van de kalveren is blij dat er op zijn bedrijven geen verboden groeibevorderaars zijn aangetroffen. Hij gaat een schadeclaim indienen bij de AID. "De vleeskalveren op vier bedrijven hadden al lang naar de slachterij gemoeten. Ik heb ze langer moeten voeren. Bovendien zijn de dieren minder waard, doordat ze langer hebben gestaan", zegt hij.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  fosfaatje

  De AID, de algemene indoctrinatie dienst kan nu de beheerders van de oostvaardersplassen oppakken, teveel fosfaat en nitraat in het water aldaar...foei foei.

  PS, het is oppassen geblazen in NL, een cartoonist wordt gevangen gezet... de imam niet die donder, hel verdoemenis en moord en doodslag preekt... De Iraanse ambassade is nog steeds open ondanks dat Amehadjemedat het doodsoordeel over onze vrienden van Israel uitspreekt... Balkje Balkje toch.

 • no-profile-image

  Erik van den Bor

  PERSBERICHT van het bedrijf Van den Bor Milk:


  Wij kunnen u melden dat wij, bijna drie weken geleden, hoogst verbaasd en verbijsterd waren over de berichtgeving van de AID, waarin gesteld werd dat alreeds vast zou staan dat in drie urinemonsters van kalveren van een bedrijf van ons de stof delta-1-testosteron was aangetoond. Op dat moment waren slechts alleen de uitslagen van een eerste screeningonderzoek van het SKV bekend en waren deze uitslagen nog niet bevestigd door aanvullend onderzoek.
  Vandaag heeft de AID alle geblokkeerde bedrijven, inclusief het bedrijf waar de vermeende positieve kalveren stonden weer vrij gegeven. Alle door de AID onderzochte haarmonsters, waaronder ook die van eerder positief bevonden kalveren, bleken een negatieve uitslag te hebben.
  In overleg met onze advocaat zullen wij bezien of wij de materiële en immateriële schade die de afgelopen weken door deze affaire is ontstaan, kunnen claimen bij de betreffende instanties, waaronder de AID en het SKV.
  Op zich is het een positieve ontwikkeling dat laboratoria hun opsporingsmethoden steeds verder verfijnen en hiermee de pakkans bij het gebruik van verboden middelen vergroten. Maar wanneer hierdoor ook bedrijven onterecht beschuldigd kunnen worden van het gebruik van niet toegestane middelen, dan is dit een zeer kwalijke zaak. En dan met name als de AID al voordat zij de uitslag van het onderzoek krijgt, reeds een persbericht de wereld in stuurt, als of vast staat dat er iets ernstigs aan de hand is. Dat vinden wij zeer onrechtmatig en onnodig schade berokkenend. Het is namelijk niet niks als iemand een strafrechtelijk onderzoek over zich heen krijgt, om nog maar niet te spreken over de bedrijfsschade en het persoonlijk leed dat hierbij wordt veroorzaakt.

  EINDE PERSBERICHT

 • no-profile-image

  henk

  stelletje laaielichters die AID-ers, iemand onterecht voor crimineel uit maken, terwijl zij dit zelf nog niet eens hadden onderzocht. Groot gelijk dat die handelaar een grote schadeclaim in gaat dienen!!1

 • no-profile-image

  Piet

  Proficiat! Veel succes met de schadeclaim! Heeft de AID ook een verklaring voor de eerste vondst?

 • no-profile-image

  Maartje

  Het is te hopen dat er een flinke schadeclaim richting AID gaat, zodat deze mischien eens wat voorzichtiger worden, en niet achter spoken die zij menen te zien aan jagen.
  Het is een schande zoals mensen door hen behandeld worden, en ze hebben schijnbaar nog niets geleerd van het verleden (MKZ} Er wordt schijnbaar door hen totaal geen rekening gehouden, met het feit dat je iemand voor zijn leven kapot kunt maken, en vele gezinnen die er aan vast zitten erbij. Ik wens de direct betrokken veehouders veel geluk met het indienen van de schadeclaim, en hij kan wat mij betreft niet hoog genoeg zijn.

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.