Home

Achtergrond 241 x bekeken

'90 procent taken PT is onnodig'

Theo Douven, voorzitter van Dutch Blueberry Collective, vindt negentig procent van de taken van het Productschap Tuinbouw onnodig.

De voorzitter van de telersvereniging van blauwe bessen: "Probleem is dat land- en tuinbouwers veel vertrouwen hebben in hun voormannen. Die vinden ze belangrijk, die worden geloofd." Dat onvoorwaardelijke vertrouwen heeft Douven als 'zij-instromer' altijd verbaasd.

Douven had in het verleden een bedrijf dat veldspuiten produceerde. Na verkoop van zijn bedrijf aan John Deere trad hij in 2000 volledig terug uit zijn onderneming. Hij ging over op de teelt van blauwe bessen.

Belangenbehartigers als LTO en NFO moeten meer samenwerken of clusters vormen met andere werkgeversorgansisatie, meent Douven. "Met elkaar kun je wat bereiken". Hij verwijst naar de samenwerking tussen onder meer de LLTB en de Limburgse tak van MKB Nederland. "De Nederlandse regering schafte het aanvragen van werkvergunningen pas af toen VNO-NCW er tegen in het geweer kwam."

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.