Home

Achtergrond 2 reacties

50 miljoen extra voor landbouw ontwikkelingslanden

Nederland trekt tientallen miljoenen euro's per jaar extra uit om de landbouwsector in ontwikkelingslanden te versterken.

Dat blijkt uit een nota die de ministers Gerda Verburg (Landbouw) en Bert Koenders (Ontwikkelingssamenwerking) vandaag presenteerden.

Bovenop het bestaande steunbedrag van ongeveer 350 miljoen euro komt 50 miljoen extra, gericht op projecten om onder meer de productiviteit in vooral Afrika op te voeren. Het leeuwendeel van het geld komt uit het budget van Ontwikkelingssamenwerking.

De nota 'Landbouw, rurale bedrijvigheid en voedselzekerheid' onderstreept dat momenteel de voedselprijzen torenhoog liggen. Dat laatste raakt volgens Verburg en Koenders de armen en kwetsbaren in ontwikkelingslanden het meest. Dat maakt de opgave om armoede en honger te bestrijden "des te urgenter''.

Administrator

Laatste reacties

  • no-profile-image

    miltie

    waarom nog armoe en honger in de wereld;;????waar zijn die miljarden gebeven ontwikkelings hulp van af de jaren zeventig ;door linkse ontwikkeling ministers;verbrast aan linkse idee-en ;;denk ik dan ;;heel geen controle op die bestedingen;diktaturen gingen er mee vandoor ?????

  • no-profile-image

    gert

    hoeveel blijft er nu weer aan de strijkstok hangen ? iedereen zal wel weer declaraties insturen

Of registreer je om te kunnen reageren.