Home

Achtergrond

30 miljoen folders: EU-burger moet zuiniger rijden

Met het verspreiden van 30 miljoen folders op 45.000 benzinestations in 29 landen wordt de Europese burger er vanaf vandaag toe aangezet zuiniger te gaan rijden.

Met de actie 'Save More Than Fuel' willen veertig Europese oliemaatschappijen samen met de Europese Commissie, het dagelijks bestuur van Europa, autorijders brandstof laten besparen en tegelijkertijd de CO2-uitstoot van hun auto verminderen. Nederland kende al eens een dergelijke actie met de introductie van Het Nieuwe Rijden.

De Europese autorijder wordt onder meer aangeraden maandelijks de bandenspanning te controleren, ramen te sluiten bij hoge snelheid, zo min mogelijk de airconditioning te gebruiken en vlotter door te schakelen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.