Home

Achtergrond 242 x bekeken 1 reactie

'export Nederlandse kaas naar Duitsland onder druk'

De export van Nederlandse kaas naar Duitsland staat onder druk door een toename van de kaasproductie in dat land.

De groei van de export naar Duitsland vlakte vorig jaar af. Duitsland neemt ongeveer 43 procent van de door Nederland uitgevoerde hoeveelheid kaas af. Dat meldt ABN Amro-bank in zijn rapport Focus op Agrarisch.

Door de daling van de groei van de export van Nederlandse kaas naar Duitsland, moeten Nederlandse exporteurs nieuwe afzetmarkten aanboren voor de uitvoer van kaas. De Russische Federatie en Mexico zijn sterk opkomende markten. De afzet van kaas in Nederland vertoont nauwelijks een groei.

Eén reactie

  • no-profile-image

    Paul

    Waar zijn die quotumverruimingen dan voor nodig ?

Of registreer je om te kunnen reageren.