Home

Achtergrond 235 x bekeken

Zwolle Hoofdstad van de Smaak 2008

De Overijsselse stad Zwolle is donderdag verkozen tot ’Hoofdstad van de Smaak 2008’ tijdens de landelijke Week van de Smaak van 22 tot en met 28 september.

De organisatie koos de Hanzestad onder meer vanwege de culinaire plannen die de stad in petto heeft voor september.

Het is de tweede keer dat in september de Week van de Smaak wordt gehouden. Vorig jaar was Valkenburg de culinaire hoofdstad, waar het grootste boerenontbijt werd gehouden. Zwolle, de stad met driesterren restaurant de Librije, wil met haar titel aandacht onder andere schenken aan het ambachtelijk streekproduct.

”Dat Zwolle het is geworden komt omdat Zwolle heel snel met een goed programma kwam wat ons voldoende vertrouwen gaf om met deze stad in zee te gaan. Het programma zat kwalitatief goed in elkaar. Zwolle legde daarin direct een relatie met producentengroepen van streekproducten uit de provincie, onder andere met de Vechtdal, die bijzonder vlees brengt. Verder heeft de stad een goede culinaire basis met onder andere restaurant De Librije”, aldus René de Bruin namens de organisatie.

In de Week van de Smaak staat de smaak centraal. ”Dat betekent aandacht voor ambachtelijk bereide producten, biologische topproducten, het streekproduct, seizoensproducten en bijzondere en vergeten smaken. Zwolle is als ’Hoofdstad van de Smaak’ het epicentrum waar producent en consument elkaar ontmoeten in de kwaliteitrestaurants, speciaalzaken en in de ambachtelijke bedrijven in de stad en in de omgeving”, aldus de organisatie.

Naar verwachting vinden op 2000 locaties, verspreid over Nederland, activiteiten plaats in de Week van de Smaak.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.