Home

Achtergrond 217 x bekeken 2 reacties

Zonnebloemolie was opzettelijk vervuild

De vervuiling met aardolie in een grote partij zonnebloemolie, die onder meer in Nederland is tegengehouden, blijkt opzettelijk aangebracht.

Dat meldde een deskundige van de Europese Commissie gisteren.

De deskundige kon niet zeggen wie de schuldige is. De tracering is nog gaande. De Brusselse expert verzekerde dat de vervuiling te klein was voor acute gezondheidsproblemen. Zonnebloemolie wordt veel gebruikt in de keuken voor het aanmaken en koken van gerechten.

De partij vervuilde zonnebloemolie uit de Oekraïne was geleverd in Nederland, Frankrijk, Italië en Spanje. Nadat de Franse autoriteiten alarm sloegen, zijn her en der partijen geblokkeerd. De Nederlandse Voedsel en Waren Autoriteit (VWA) meldde zaterdag dat van de partij van 57.000 ton zonnebloemolie er 5700 ton in Nederland is beland. Die olie is niet in omloop gekomen.

Lees ook Spanje waarschuwt voor vervuilde zonnebloemolie

Administrator

Laatste reacties

  • no-profile-image

    Bolle Jan

    Kunnen ze er mooi biodiesel van maken!

  • no-profile-image

    ver

    Was het geen biodiesel ipv zonnebloemolie? :)

Of registreer je om te kunnen reageren.