Home

Achtergrond 193 x bekeken

Zeven Europese tunnels onveilig

De veiligheid van ten minste zeven Europese tunnels is slecht.

Dat blijkt een vandaag bekendgemaakt onderzoek van de ANWB en de Europese zusterorganisaties. De automobilistenorganisaties namen de veiligheid van 31 tunnels in Europa onder de loep. Tien tunnels scoorden 'zeer goed', vijf kregen het predicaat 'goed', zeven kregen het oordeel 'voldoende' en twee waren 'onvoldoende'.

Van de zeven slechte tunnels komen de minste resultaten uit Italië. Drie van de vijf onderzochte tunnels zijn als slecht beoordeeld. In Noorwegen waren alle drie geteste tunnels slecht. Ook een Belgische tunnel bleek onveilig te zijn. In deze tunnels ontbreekt bijvoorbeeld een automatisch brandalarm, zijn er onvoldoende nooduitgangen en kan vuur en hitte doordingen in de vluchtgangen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.