Home

Achtergrond 1 reactie

Zes ton premiecompensatie voor regenschadeverzekering

Boeren die in 2007 een regenschadeverzekering hadden, kunnen een tegemoetkoming in de premie krijgen.

Het ministerie van LNV heeft dit besloten om tegemoet te komen aan de hoge naheffing van de verzekeringspremie voor 2007.

Het ministerie heeft in totaal 600.000 euro uitgetrokken voor de compensatie. Boeren kunnen een aanvraag voor tegemoetkoming aanvragen vanaf 15 april (komende dinsdag) tot en met 29 april.

De tegemoetkoming is 20,5 procent van de verzekeringspremie. De premie is het saldo van de voorheffing en de naheffing min de al ontvangen garantiesubsidie. Vanuit de Europese regelgeving mag de maximale tegemoetkoming niet meer dan 7.500 euro zijn. De compensatie is uitsluitend bedoeld voor ondernemers die in 2007 een regenschadeverzekering hebben afgesloten.

Toen waren de weersomstandigheden voor landbouwers bijzonder ongunstig. Verzekeraars hebben grote bedragen aan schadevergoeding uit moeten keren. Om dit te kunnen financieren, hebben de verzekeraars de premie voor 2007 verhoogd via een naheffing.

Deze naheffing is geïnd in maart 2008. De landbouwers hebben daardoor in 2007 een veel hogere premie betaald dan gewoonlijk. Als lastenverlichting heeft het ministerie van LNV daarom de tegemoetkoming in de premie ingesteld.

Ondernemers kunnen de tegemoetkoming aanvragen via een aanvraagformulier. Dit wordt toegestuurd door de verzekeraar.

Eén reactie

  • no-profile-image

    ton

    De overheid heeft er alle belang bij dat deze "regenschadeverzekering" van de grond komt. Door het ingezette beleid door waterschappen zal er in de toekomst veel meer regenschade ontstaan. En om de aansprakelijkheid te ontlopen wordt een verzekering in het leven geroepen. En als een gedupeerde straks probeert de schade te verhalen dan zal het oordeel zijn dat de schade verzekerbaar was en dus niet voor vergoeding in aanmerking komt.
    En op deze manier zorgt deze regenverzekering ervoor dat aansprakelijkheidsstelling op voorhand welhaast kansloos is.
    Het is echt niet voor niets dat een overheid meebetaalt aan terugbetaling van premie. Deze overheidsinvestering hoopt men dubbel en dwars terug te verdienen.

Of registreer je om te kunnen reageren.