Home

Achtergrond

Wonen in caravan bij stal niet meer gedoogd

Een melkveehouder had in zijn stal een caravan gestald, waarin hij niet alleen zijn kantoor hield, maar ook woonde sinds 2000. De gemeente besloot dit niet langer te gedogen en verwijderde de caravan. “De caravan was een tijdelijke oplossing”, vertelde de boer aan een journalist van het Algemeen Dagblad, “Maar ik heb geen zin meer in het gedoe rond een huis.”

De veehouder moest wijken voor de uitbreiding van Schiphol en kon een stal kopen in Bilderdam. Er was echter geen woning aanwezig. Hij zette een caravan in de stal. Het wonen tussen de koeien beviel zo goed, dat hij in de caravan bleef wonen. Maar de gemeente vond dat er sprake was van illegale bewoning. Na herhaalde waarschuwingen besloot de gemeente ten slotte in te grijpen. De veehouder vindt dat hij niemand tot last was, in tegenstelling tot een naburig hondenpension waar de gemeente wel een vergunning voor verleende. De agrariër heeft nog geen definitieve oplossing voor zijn woonsituatie. Intussen moet hij ook nog betalen voor de stalling van de caravan op een industrieterrein.

Lees ook De dienstwoning in het buitengebied en het kettingbeding

Lees ook In het huis blijven wonen na verkoop aan de kinderen

Meer informatie Algemeen Dagblad, 3 april 2008: Boer Nico slaapt tussen de koeien

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.