Home

Achtergrond

Winstdaling bierbrouwer Anheuser-Busch

De Amerikaanse bierbrouwer Anheuser-Busch heeft in het eerste kwartaal minder winst gemaakt dan een jaar geleden.

Het bedrijf had last van hogere kosten voor graan en energie en lagere verkoopcijfers van groothandelaren, zo maakte het vandaag bekend.

Anheuser-Busch, 's werelds op een na grootste brouwersconcern, boekte een nettowinst van 510,9 miljoen dollar. Dat was een jaar eerder 517,5 miljoen dollar. De brouwer van onder meer Budweiser haalde een omzet van 4,1 miljard dollar. De resultaten zijn in lijn met de gemiddelde verwachtingen van analisten.

Amerikaanse bierbrouwers hebben last van toenemende concurrentie van buitenlandse biertjes, wijn en sterke drank. Toch wist Anheuser-Busch de afgelopen periode 2,3 procent meer bier te slijten. Het zag zijn marktaandeel licht toenemen ten opzichte van een jaar geleden tot 50,9 procent.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.