Home

Achtergrond

Winkeliers verwachten 2 mei invasie Belgen

Winkeliers verwachten een invasie van Belgische consumenten op 2 mei, de vrijdag na Hemelvaart. Die dag blijven Belgische winkels dicht, maar gaan de Nederlandse supermarkten en andere zaken gewoon open.

De Raad Nederlandse Detailhandel verwacht dat 250.000 Belgen de grens over komen om hier te shoppen. Dat zou die vrijdag goed zijn voor ongeveer 25 miljoen euro aan boodschappen, consumpties en parkeeropbrengsten.

De grootste toeloop verwacht de raad in Eindhoven, Breda, Maastricht, Roermond, Sluis en Bergen op Zoom. "Ook kunnen winkels in dorpjes net over de grens op wat extra omzet rekenen'', zegt Joost Kling van de Raad Nederlandse Detailhandel in de Vlaamse krant Het Belang van Limburg van vandaag.

Ook Nederlandse vakantieparken en campings merken een groter aantal boekingen door Belgen die vier dagen vrij zijn in het lange Hemelvaartweekeinde.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.