Home

Achtergrond 289 x bekeken

Wind wil verplichte voedingslessen op scholen

Pierre Wind wil dat voedingslessen op scholen verplicht worden.

Volgens de topkok hoort het proeven van eten en het ontwikkelen van smaak net zo goed bij de opvoeding van kinderen als leren lezen en rekenen. Wind gaf vandaag op basisschool de Vlindervallei in Amersfoort de duizendste smaakles.
Tijdens een smaakles leren kinderen van alles over voeding en voedsel. Ze proeven, ruiken, voelen en zien eten en er wordt hun verteld waar voedingsmiddelen vandaan komen.

Wind raast door de klassen in Amersfoort en biecht de kinderen op met groenten te praten. "Nee, ik ben niet gek. Ik wil gewoon wat meer weten over de groenten die ik in mijn mond stop en daarom vraag ik hoe het met ze gaat. Over een meisje op wie je verliefd bent wil je toch ook alles weten?''

Wind onderwerpt de kinderen aan een smaaktest door ze een biologische komkommer en een gewone komkommer te laten proeven. Doe je ogen dicht, dan proef je beter, moedigt hij de kinderen aan. "Goed kauwen en over je tong laten gaan. Welke vind je lekkerder?''
Wind vindt het belangrijk dat kinderen leren proeven. Het maakt eigenlijk niet uit wat ze lekker vinden. Als ze maar proeven, aldus Wind. Samen met de kok leggen de kinderen een eed af. "Ik beloof plechtig dat ik nooit meer zal zeggen: ik lust het niet zonder geproefd te hebben'', roepen de kinderen. Wind kijkt glimmend de groep in. "Jullie zijn geweldig. Yeah!''

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.