Home

Achtergrond 172 x bekeken

Willem-Alexander bij opening beeldentuin Soestdijk

Prins Willem-Alexander is 29 april aanwezig bij de opening van beeldentuin 'Soestdijk Sculptuur' in het park van Paleis Soestdijk.

In deze beeldentuin staan 25 internationale sculpturen tentoongesteld, ter beschikking gesteld door Museum Beelden aan Zee in Scheveningen. Dat meldde de Rijksvoorlichtingsdienst donderdag.

'Soestdijk Sculptuur' draagt als subtitel 'Internationale beeldhouwkunst uit de collectie van Museum Beelden aan Zee'. De tentoonstelling bestaat uit naoorlogse, moderne beelden, die als centraal thema 'de mens' hebben.

Het park van Paleis Soestdijk dateert in zijn huidige vorm uit 1815 en is ontworpen door architect Zocher. De plaatsen waar de sculpturen komen te staan, zorgen voor versterking van de zichtlijnen in het tuinlandschap, aldus de deskundigen. De expositie is tot eind 2009 te bezichtigen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.