Home

Achtergrond

Wildeboer maakt bezwaar bij LNV

Directeur Aaldert Wildeboer van de runderslachterij Friesland Vlees gaat komende maandag bezwaar maken bij het ministerie van landbouw.

Wildeboer tekent bezwaar aan tegen de in zijn ogen onterechte beschuldiging over het slachten van wrak vee door landbouwminster Gerda Verburg. Zij stelde een poortcontrole in bij Friesland Vlees, nadat een oud-medewerker van de Algemene Inspectiedienst (AID) stelde dat Friesland Vlees illegaal slachten van wrak vee.

De AID constateerde geen missstanden bij die poortcontrole, waarna Verburg die ophief. "Mijn klanten willen geen rundvlees meer van mij kopen, omdat daar een smet op zit. Zodoende slacht ik al bijna drie weken geen runderen meer. Van het slachten van alleen vleeskalveren kan ik niet leven. Als mijn rundvleesafnemers wegblijven, komt mijn bedrijf in nood", stelt Wildeboer.

Of registreer je om te kunnen reageren.