Home

Achtergrond

Werkstraf voor doodschieten drachtige ree

Drie stropers die een drachtig ree in Pampushout in Almere hebben doodgeschoten, moeten daarvoor elk 240 uur werkstraf (waarvan de helft voorwaardelijk) verrichten.

Daarnaast legde de economische politierechter in Lelystad hen vandaag 1000 euro boete op, waarvan de helft voorwaardelijk.

De politie betrapte D.S. uit 's Graveland, J.P. uit Purmerend en R.S.uit Amsterdam in de nacht van 23 maart 2007 met de dode ree in de achterbak van hun auto. De drie bekenden ook her en der strikken en vallen te hebben gezet om konijnen te vangen in het Almeerse natuurgebied.

Het drietal zou ook een tweede ree, dat eveneens twee kalveren verwachtte, hebben doodgeschoten. Daarvoor was echter te weinig bewijs. R.S. is ook veroordeeld voor bezit van een gasdrukgeweer en -pistool. De drie verklaarden dat ze al een jaar geregeld 's nachts in Almere op pad gingen om op konijnen te jagen. Het was volgens hen de eerste keer dat ze op reeën schoten.

De officier van justitie eiste 240 uur werkstraf, 1000 euro boete en twee maanden voorwaardelijke celstraf tegen hen. Hij vond dat ze 'nietsontziend bezig' waren geweest, omdat ze wisten dat de kans groot was dat ze drachtige reeën zouden treffen. Het ging hen vooral om de spanning.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.