Home

Achtergrond 162 x bekeken

'Werkgever ontzien bij loondoorbetaling zieken'

Werkgevers die een ziek personeelslid via een aangepaste functie toch aan het werk houden, moeten gevrijwaard worden van loondoorbetaling als de werknemer alsnog uitvalt.

CDA en PvdA hebben daarop vandaag aangedrongen tijdens een overleg met minister Piet Hein Donner van Sociale Zaken. Op dit moment bestaat zo'n 'no-riskpolis' al als werknemers zijn gekeurd voor de WIA, de nieuwe WAO. Wat CDA en PvdA betreft gaat ze ook gelden voor de twee jaar die aan die keuring vooraf gaan. In die periode, als de werknemer wel al ziek is maar nog niet gekeurd, moeten werkgevers het loon blijven doorbetalen.

Donner is niet enthousiast over de suggestie van de coalitiepartijen. Een no-riskpolis in de periode van loondoorbetaling betekent volgens hem "het risico terugleggen bij de overheid''.

Volgens Donner heeft juist de loondoorbetalingsperiode van twee jaar ervoor gezorgd dat er minder werknemers worden afgekeurd. In voorstellen van VVD en SP om de loondoorbetaling terug te brengen tot één jaar zag de minister dan ook helemaal niets.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.