Home

Achtergrond 240 x bekeken

Weinig progressie in campagne tegen kindersterfte

Iedere drie seconden sterft ergens ter wereld een kind onder de vijf jaar.

In 2015 moet dit aantal met twee derde verminderd zijn, maar nauwelijks een kwart van de landen waar dit het meest voor komt is op de goede weg, aldus VN-kinderfonds Unicef morgen in het Britse geneeskundetijdschrift The Lancet.

Zeker tien miljoen kinderen sterven jaarlijks wereldwijd voor hun vijfde verjaardag en ook een half miljoen vrouwen sterft door een zwangerschap of geboorte. Ruim 97 procent van de sterfgevallen vindt in 68 landen plaats.

Is in China de medische verzorging verbeterd, in gedeeltes van Afrika is de medische verzorging zelfs verslechterd. Landen die op de goede weg zijn zijn onder meer Brazilië, Bangladesh, Mexico en Indonesië. Slechts drie landen hebben aantoonbare vooruitgang geboekt in de strijd tegen kinder- en moedersterfte: China, Haïti en Turkmenistan.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.