Home

Achtergrond

Weinig gevolgen Fitna voor bedrijfsleven

Het Nederlands bedrijfsleven heeft tot nu toe vrijwel geen schade opgelopen door Fitna, de anti-Koranfilm van Geert Wilders.

Dit meldt het Algemeen Dagblad. De zuivelindustrie sprak voor het uitbrengen van de film diverse keren haar zorg uit maar, zo constateert een woordvoerder van de brancheorganisatie NZO: "Vooralsnog valt het mee.''

Friesland Foods heeft 'iets' gemerkt van Fitna. Twee weken geleden heeft een kleine supermarktketen in Maleisië producten gestickerd om aan te geven dat ze uit Nederland komen. De producten lagen wel gewoon in de winkel. "De gevolgen vallen dus heel erg mee,'' zegt een woordvoerder van het zuivelconcern. "In maandrapportages kunnen pas echt conclusies worden getrokken, maar we hebben niet de indruk dat er significante gevolgen zijn.''

Of registreer je om te kunnen reageren.