Home

Achtergrond 167 x bekeken

Weer 'bizarre' brand in studentenpand Delft

Voor de derde keer in korte tijd heeft er in Delft een brand gewoed in een studentenhuis.

In de nacht van zondag op maandag moest de brandweer met groot materieel uitrukken om het vuur in een pand aan de Voldersgracht te bestrijden. Negen bewoners konden worden gered. Vier van hen moesten met ademhalingproblemen in het ziekenhuis worden opgenomen. De brandweer moest twee personen met hoogwerkers van het dak halen.

Voorbijgangers hadden de brand gemeld. De bewoners lagen allemaal te slapen toen de brand uitbrak.
Een zegsman van de brandweer wilde nog geen conclusies trekken, maar stelde wel dat de reeks branden in Delft "bizarre vormen begint aan te nemen". Twee weken terug redde de brandweer 's nachts negen studenten uit een brandend pand aan de Oude Delft. Hetzelfde gebouw werd vorige week ten tweede male getroffen door een brand.

Beide panden zijn van dezelfde eigenaar. In alle drie de gevallen trof de brandweer twee brandhaarden aan. Het is niet bekend of de eigenaar nog meer panden bezit. De politie geeft het onderzoek hoge prioriteit.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.