Home

Achtergrond 154 x bekeken

Week 18: onduidelijke eiermarkt

Aan het eind van week 18/2008 bleek dat bij de NOP-richtprijs een eind is gekomen aan de dalingen van de noteringen van zowel de kooi-eieren als de scharreleieren.

De situatie op de eiermarkt is in vergelijking met vorige week niet bijster veel gewijzigd, zo melden de PVE.

Vanwege Koninginnedag en Hemelvaartsdag vallen er deze week (week 18/2008) enkele dagen uit. Dit maakt dat er geen duidelijk beeld te krijgen is van de eiermarkt.

De pakstations die iets over de eiermarkt wisten te melden, gaven aan dat het beeld toch wat kwakkelend van karakter is. Overigens lijkt de eierconsumptie wel iets te verbeteren en doordat men er op rekent dat de eiproductenindustrie na deze week mogelijk ook wat meer in beeld zal komen, hoop men dat er de komende weken toch wat meer beleving op de eiermarkt merkbaar zal zijn.

Op dit moment is de eiproductenindustrie nog steeds rustig, want er zullen ook zeker een aantal eierverwerkers zijn, die de poorten in deze gebroken werkweek enkele dagen sluiten.

De eierprijzen lijken deze week weer iets te dalen. Vanwege deze dalende tendens zijn er zo hier en daar wel wat meer mogelijkheden bij de afzet op derde landen.

(bron: PVE)

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.