Home

Achtergrond 161 x bekeken

Week 14: kuikenprijzen gelijk

Er is weinig nieuws onder de zon deze week op de markt van kuikenvlees. Deze blijft onverminderd positief gestemd.

Goede vraag naar kuikenvlees

Na Pasen blijft de consumptie van kuikenvlees goed op peil afgaande op de vraag naar vers kuikenproduct in binnen- en buitenland. En we mogen verwachten dat gaandeweg het voorjaar het verbruik van kuikenvlees verder zal stijgen.

Wel blijft de afzet van kuikenfilet naar het Verenigd Koninkrijk vooralsnog problematisch wat prijs betreft, maar ook dat is een ‘oud verhaal’.

Over de vraag naar bevroren kuikendelen en dan met name kuikenpoten en kuikenbouten valt evenmin te klagen. En ook de kuikenvleugels vliegen weg, om maar eens een ‘gevleugelde’ uitspraak te gebruiken. Er wordt dan ook weinig kuikenproduct op voorraad ingevroren.

Groot kuikenaanbod

De goed lopende afzet van kuikenvlees is overigens geen luxe, want het kuikenaanbod is redelijk groot. En dat blijft nog even zo, want zoals eerder aangegeven, de opzet van vleeskuikens in februari heeft ruim boven de kuikenopzet in voorgaande jaren gelegen.

Ongewijzigde kuikenprijzen

De prijzen voor levende kuikens zijn voor de komende week ongewijzigd gebleven. De basiscontractnotering voor week 15/2008 blijft €0,78 per kilogram. Ook de prijzen van de niet-contractgebonden kuikens blijven wat ze waren: zowel de lichte kuikens als de zware kuikens noteren in week 15/2008 €0,88 tot €0,90.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.