Home

Achtergrond

Website over keurmerken gelanceerd

Geeft een keurmerk aan de consument waardevolle informatie of gaat het om een goedkope reclametruc?

Feit is dat Nederland inmiddels circa 250 keurmerken telt. "De mensen zien door de bomen het bos niet meer'', zei staatssecretaris Frank Heemskerk van Economische Zaken woensdag bij de lancering van een website over keurmerken. Hij wil snijden in de wildgroei. De site, waarop te zien is wat de keurmerken inhouden, moet het bedrijfsleven daartoe aanmoedigen.

Anders is er nog een stok achter de deur. Als de Eerste Kamer binnenkort instemt met de nieuwe wet op oneerlijke handelspraktijken kan ook misbruik van een keurmerk door de Consumentenautoriteit worden bestraft met een boete die kan oplopen tot 450.000 euro.
Voorlopig gaat het op de website over zo'n dertig keurmerken. Ze worden beoordeeld en voorzien van een "waarderingscijfer''. De consument kan de site vinden via consuwijzer.nl.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.