Home

Achtergrond

Waterbedrijf verstuurt sms bij gevaarlijk drinkwater

Waterleidingbedrijf Oasen in Gouda gaat klanten met een sms-bericht waarschuwen als mogelijk iets mis is met het drinkwater.

Ook krijgen klanten binnenkort op hun vaste telefoon een ingesproken bericht als het water bijvoorbeeld besmet is.

Dat heeft een woordvoerder van Oasen vandaag laten weten. Met het versturen van een tekstbericht hoopt het bedrijf in noodgevallen mensen veel sneller te bereiken.

Oasen is volgens eigen zeggen het eerste drinkwaterbedrijf dat klanten op deze manier in noodsituaties benadert. "We hebben het idee ook bij andere bedrijven binnen onze sector aangedragen. Zij wachten liever op de overheid.''

In Alphen aan den Rijn viel vorig jaar de leidingdruk weg. Daardoor bestond het risico dat grondwater en daardoor gevaarlijke bacteriën in het leidingwater zouden komen. "Uit voorzorg hebben we tienduizenden folders verspreid. Dat duurde uren en bovendien bleek de helft de folder niet eens te hebben gelezen'', aldus de zegsman.

Volgens de woordvoerder wordt de techniek alleen ingezet als duizenden klanten in een keer moeten worden bereikt. Oasen heeft 750.000 klanten (320.000 huishoudens) in het oosten van Zuid-Holland.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.