Home

Achtergrond 177 x bekeken

Warme winter drukt omzet Gasterra

De omzet van Gasterra, de onderneming die handelt in aardgas en die deels in handen is van de staat, is vorig jaar gedaald, voornamelijk door de extreem zachte winter.

De omzet bedroeg 17,7 miljard euro in 2007, tegenover 18,4 miljard in 2006, aldus het jaarverslag. De verkoop daalde van 78,8 miljard naar 77,8 miljard kubieke meter. In de eerste helft van vorig jaar daalde de prijs van gas nog, en dat werd niet geheel gecompenseerd door een prijsstijging in de tweede helft.

In 2006 was de opbrengstprijs gemiddeld 23 cent per kubieke meter, tegen 22,5 vorig jaar. Uit de kleine velden werd 37,3 miljard kubieke meter gekocht, tegenover 36,2 in in 2006. Dat is bijna de helft van de totale inkoop, terwijl 'Groningen' goed was voor bijna 40 procent. Dit jaar verwacht Gasterra een verkoop van 85 miljard kubieke meter.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.