Home

Achtergrond 156 x bekeken 1 reactie

Wanbetalers zorgpremie gedwongen te betalen

Mensen die de premie van hun zorgverzekering niet betalen, kosten de premiebetalers jaarlijks 165 miljoen euro.

Mensen die de premie van hun zorgverzekering niet betalen, kosten de premiebetalers jaarlijks 165 miljoen euro. Dit bedrag wil het kabinet nu terug gaan halen door de wanbetalers een hogere premie op te gaan leggen.

Dat heeft het kabinet vandaag besloten. Mensen die langer dan zes maanden in gebreke zijn gebleven, moeten elke maand ruim 27 euro meer aan premie betalen. De hogere premie, die het College voor Zorgverzekeringen (CVZ) gaat opleggen, kan worden ingehouden op het inkomen van de wanbetaler en als dat nodig is ook op de zorgtoeslag.

De wanbetaler die onder dit regime uit wil, moet zijn schuld van een halfjaar premie aan de zorgverzekeraar voldoen. Dit is een bedrag van ongeveer 1000 euro, inclusief bijkomende kosten.

Minister Ab Klink (volksgezondheid) had de maatregelen waarover het kabinet vandaag de knoop doorhakte al grotendeels aangekondigd. Met de strengere aanpak, die in 2009 in moet gaan, hoopt het kabinet het aantal wanbetalers snel terug te dringen. Volgens cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) zijn dit er 200.000.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    gert

    als ze nu niet betalen,zullen ze dan wel betalen ?

Of registreer je om te kunnen reageren.