Home

Achtergrond 213 x bekeken

Vraag naar appels en peren blijft hoog

Handelaren in appels en peren signaleren een aanhoudend goede vraag. Terwijl het aanbod langzaam maar zeker iets afneemt, blijft de vraag op een hoog niveau hangen.

Sinds vorige week is de gemiddelde prijs van Elstar met een paar cent per kilo gestegen. Vorige week vrijdag steeg de prijs overigens nog naar 68 cent om gisteren weer naar 63 cent te dalen. De prijs voor Jonagold schommelt tussen de 55 en 60 cent per kilo. Ook van dit ras neemt het aanbod af.

De gemiddelde prijs voor peren blijft ongekend hoog. De prijs voor 65-ers Conference schommelt tussen de 94 en € 1,- per kilo. De 55-ers gingen tussen de 80 en 85 cent weg.

De aanhoudende vraag heeft volgens handelaren ook te maken met een toch wat kleiner aanbod goed fruit uit het Oostblok. Ook het groeiende aandeel importfruit wordt goed betaald. Daardoor blijft hardfruit van Nederlandse bodem meer dan prijshoudend.

Clement Mol

Of registreer je om te kunnen reageren.