Home

Achtergrond 162 x bekeken

Voormalige grootmoefti Sabri niet welkom

De voormalige, conservatieve grootmoefti van Jeruzalem, Ikrima Sabri, is niet welkom in Nederland. Als hij toch naar Nederland komt, wordt hij staande gehouden en het land uit gezet.

Dat stelde minister Maxime Verhagen (Buitenlandse Zaken) dit weekend. Verhagens woordvoerder bevestigde vandaag een bericht hierover in De Telegraaf. De minister heeft Sabri via de Nederlandse vertegenwoordiging in Ramallah laten weten dat hij niet welkom is.

Sabri was uitgenodigd door de Turkse organisatie Kudüs Vakfi voor een bijeenkomst in Zaandam. Vorig jaar was de omstreden moefti uitgenodigd voor een bijeenkomst in Rotterdam, maar zag hij uiteindelijk af van een bezoek toen hij via de vertegenwoordiging in Ramallah te horen kreeg dat hij niet welkom was.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.