Home

Achtergrond 147 x bekeken

Voorlopig geen metro's rond Amsterdam Centraal

Rond het Centraal Station in Amsterdam kunnen vandaag nog de hele dag geen metro's rijden.

Dat meldde een woordvoerder van openbaarvervoerbedrijf GVB. Het duurt nog de hele dag om een wagon die maandag ontspoorde terug op de rails te krijgen. Volgens de woordvoerder is de kans groot dat het metroverkeer ook woensdag nog hinder ondervindt, omdat een van de sporen vermoedelijk is beschadigd.

Dat het metroverkeer zo lang is gestremd, komt volgens de woordvoerder omdat het ontspoorde metrostel met een krik centimeter voor centimeter terug op de rails moet worden gezet. "We hebben hier de hele nacht hard aan gewerkt, maar het gaat met kleine stapjes.''
Pas als het voertuig terug op de rails is gezet, wordt duidelijk wat de schade aan het spoor is. In de loop van dinsdag hoopt het GVB duidelijkheid te kunnen geven wanneer de metro weer volgens dienstregeling kan rijden.

Rond 17.00 uur raakte maandagmiddag metro 53 van de rails tussen het Centraal Station en station Nieuwmarkt. Niemand raakte gewond. Wel werden twee mensen onwel tijdens het wachten in het voertuig, dat ongeveer een uur duurde. Inspectie Verkeer en Waterstaat onderzoekt de oorzaak van het ongeval.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.