Home

Achtergrond 231 x bekeken

Vogels van de Rode Lijst in de schijnwerpers

Het Museon in Den Haag gaat de vogels die op de Rode Lijst van bedreigde vogelsoorten staan, in het zonnetje zetten.

Met de speciale tentoonstelling moet de teloorgang van tientallen vogelsoorten in Nederland onder de aandacht gebracht worden.
Op de Rode Lijst, vastgesteld door het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit, staan circa tachtig vogels. Onder meer de grutto, huismus, slobeend, kerkuil en de nachtegaal 'prijken' op het overzicht. In het Museon zullen veertig grote foto's te zien zijn van vogels die op de lijst staan. Daarnaast is er een lopende band met opgezette vogels. De band symboliseert dat soorten (dreigen te) verdwijnen. Enkele opgezette vogels vliegen van de band weg om aan te geven dat het met hen wel goed gaat.

De expositie opent op 16 mei de deuren en is tot en met 26 oktober te bezoeken.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.