Home

Achtergrond 157 x bekeken

Voeding en olie stuwen handelsoverschot

Het handelsoverschot is in februari van dit jaar gestegen tot 3,7 miljard euro van 3 miljard euro in dezelfde maand vorig jaar.

Dat heeft het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) vandaag bekendgemaakt.

De waarde van de uitvoer bedroeg 31,3 miljard euro, een stijging van 19 procent op jaarbasis. De waarde van de invoer nam met 18 procent toe tot 27,6 miljard euro. De invoer uit landen buiten de Europese Unie steeg meer dan die uit EU-landen.

Vooral de in- en uitvoerwaarde van voedingsmiddelen en minerale brandstoffen nam fors toe. In februari waren de in- en uitvoerprijzen respectievelijk 5,5 en 4 procent hoger dan een jaar eerder.

Het volume van de uitvoer was, na correctie voor het aantal werkdagen, ruim 9 procent hoger dan een jaar eerder. Het volume van de invoer nam met ruim 7 procent toe. Daarmee was de volumegroei van zowel de invoer als de uitvoer "beduidend'' hoger dan het gemiddelde in het vierde kwartaal vorig jaar.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.