Home

Achtergrond

Vincent van Gogh op bezoek bij Schiphol

De natuur speelde een belangrijke rol in het werk van Vincent van Gogh.

De beroemde schilder benaderde die op een heel bijzondere manier, namelijk door er als het ware op in te zoomen en bloemen of planten van dichtbij op te tekenen. De vestiging van het Rijksmuseum op Schiphol wijdt een tentoonstelling aan deze schilderijen.
Vincent van Gogh - De Natuur van Dichtbij opent morgen de deuren voor het publiek. De expositie bestaat uit acht schilderijen uit de collectie van het Van Gogh Museum in Amsterdam. Een daarvan is het beroemde werk Bloeiende Amandelboom uit 1888.
De schilderijen dateren van de hele loopbaan van de meester. Daarmee geeft de tentoonstelling ook een beknopt overzicht van zijn artistieke ontwikkeling. Vincent van Gogh - De Natuur van Dichtbij loopt tot en met 7 juli.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.