Home

Achtergrond 580 x bekeken 3 reacties

Vier nieuwe stieren in top tien stierindex

Vier nieuwe stieren maken hun opwachting in de top 10 van de nieuwe stierindexen, die vandaag is gepubliceerd.

Het gaat om Picston Shottle ET, Beekmanshoeve Bertil, Gibor en Barnkamper Cassanova. De drie eerstgenoemde stieren staan respectievelijk op een derde, vierde en vijfde plaats. De laatstgenoemde stier staat op een tiende plaats. Hij stond in januari op een twaalfde plaats in de lijst.

In de nieuwe stierindexen verandert er niets aan de eerste twee plaatsen in de top tien. Dat blijven O-Bee Manfred Justice-ET en Ramos. Zij stonden in januari van dit jaar ook al op die plaatsen.

Het Agrarisch Dagblad publiceert voortaan de Alta Value Index (AVI) in plaats van de DPST. In die index is de gezondheid, het exterieur en de productie van de dochters meegenomen.

De Franse en Deense stieren van fokkerijorganisatie Koole & Liebregts in Heino scoren goed. Jocko Besn staat nog steeds hoog in de lijst op basis van zijn Nederlandse dochters en scoort met +738 zeer hoog voor levensduur.

De hogere melkprijs en de uitbreidingsplannen bij veel veehouders zorgen voor een opleving in de verkoop van sperma van de stier. Zij kiezen voor deze stier vanwege zijn hoge betrouwbaarheid, flinke melkplas, goede exterieur en hoge duurzaamheid.

Okendo stijgt fors in NVI op basis van zijn Nederlandse dochters. In Nederland doet hij het beter dan in zijn thuisland Frankrijk. De populaire stier Survivor stijgt iets in de lijst.

Een nieuwe stier is Tempeuro. Hij laat mooie cijfers zien en heeft inmiddels een voldoende hoge betrouwbaarheid. Hij scoort een prachtige productie met een zeer hoog exterieur en een goed celgetal (108).

De Deense stier D Sammy stijgt voor NVI (+53). Deze volle broer van Barnkamper Support is in Denemarken veelgevraagd. Aangezien hij geen vlotte spermaproducent is, leidt dit tot een wachtlijst voor zijn sperma.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Gerard

  Onafhankelijkheid is een groot goed!!
  Als deskundigheid ontbreekt publiceer dan alleen de officiele lijst van het NRS op volgorde van NVI!!

 • no-profile-image

  melkveehouder

  Wat ontvingen jullie van Koole en Liebrechts voor deze reclamespot?????
  Is dit onafhankelijke journalistiek?
  Of ik een abbonnement op het agrarisch dagblad wil ? Nee bedankt ,ze lopen veel te veel aan het handje van de adverteerders !!!!!!

 • no-profile-image

  jozef de koeienbioer

  wat is dat nu voor iets de alta value index. NVI is net aangepast met levensduur wat we allemaal willen en nu is het nog niet goed voor de heren redacteurs van AGD. Dit stinkt naar partijdigheid en is echt ongeloofwaardig qua journalistieke performantie.

Of registreer je om te kunnen reageren.