Home

Achtergrond 2 reacties

'Veteranen' nemen boerderij van blanke in

Een knokploeg van de partij van de Zimbabwaanse president Robert Mugabe heeft zaterdag een boerderij ingenomen die eigendom is van een blanke landgenoot.

Media berichtten dat 'oorlogsveteranen en leden van de ZANU-PF jeugdliga een boerderij zijn binnengetrokken waar een man verblijft. Ze hebben hem vier uur de tijd gegeven te vertrekken'.

De knokploegen van het regime worden vaak 'oorlogsveteranen' genoemd. Ze kwamen in 2000 op grote schaal in actie toen Mugabe een referendum verloor. Ze verjoegen toen blanke boeren in een campagne die het regime als landhervormingen presenteerde en de politieke schade die Mugabe opliep in het referendum moest herstellen. Een week geleden verloor Mugabes Zimbabwe Afrikaanse Nationale Unie-Patriottisch Front (ZANU-PF) voor het eerst de parlementsverkiezingen.

Administrator

Laatste reacties

  • no-profile-image

    gert

    en nu maar voedsel produceren

  • no-profile-image

    Johan

    Mugabe heeft zijn positie al die jaren kunnen vasthouden door steun uit de politiek correcte (anti-koloniale) hoek ook en vooral uit Nederland. 100-den miljoenen zijn in het verleden overgemaakt naar zijn regiem. Hij denkt daarom onaantastbaar te zijn en heeft een gruwelijke rascistische haatcampagne bewerkstelligd tegen de blanke boeren, ook met met NL hulpgeld. Nu zien we hoe al deze averechtse politiek correcte steun uitwerkt in de praktijk. Diepe droevige armoe waarbij in de laatste stuiptrekkingen de laatste witte boer wordt weggejaagd.

Of registreer je om te kunnen reageren.