Home

Achtergrond 197 x bekeken

Vervuilde zonnebloemolie uit Oekraïne ontdekt

In Nederland, Spanje, Frankrijk, Italië en Groot-Brittannië zijn voorraden vervuilde zonnebloemolie ontdekt. De zonnebloemolie is afkomstig uit Oekraïne.

Dat heeft de Europese Unie zaterdag laten weten. Een woordvoerder van de EU zei dat de douanebeambten van de 21 lidstaten de opdracht hebben gekregen streng te controleren op de import van zonnebloemolie uit het Oost-Europese land.

Volgens Brussel is de partij vervuilde zonnebloemolie op 23 februari uit Oekraïne geëxporteerd. De Nederlandse Voedsel en Waren Autoriteit (VWA) meldt dat van de gehele partij van 57.000 ton zonnebloemolie er 5.700 ton in Nederland is beland. Die olie is niet in omloop gekomen, maar staat sinds half april opgeslagen bij het bedrijf waarvoor het was bestemd. De onderneming meldde zelf dat er iets niet goed was met de kwaliteit van de olie. Volgens de VWA zou de zonnebloemolie zijn vervuild met minerale oliën.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.