Home

Achtergrond

Verpakkingenbelasting kan milieuvriendelijker

Milieuminister Jacqueline Cramer is doende om nadelige effecten van de Verpakkingenbelasting voor milieuvriendelijke verpakkingen te verzachten.

De minister liet bij monde van een van haar topambtenaren de biologische sector gisteren op het elfde Bio-congres van Biologica weten blij te zijn met het toenemende gebruik van composteerbare verpakkingen. Dat die trend wordt gehinderd door de manier waarop dit jaar in het leven geroepen Verpakkingenbelasting voor deze verpakkingen uitpakt, heeft Cramers volle aandacht. Terwijl de milieudruk van dit soort verpakkingen minimaal is, vallen ze toch onder het hoge tarief.

"Er vindt nu overleg plaats tussen mijn ministerie, Landbouw en Financiën over de wijze waarop met milieuvriendelijke verpakkingen rekening gehouden kan worden." Op de uitkomst van het overleg kan Cramer nog niet vooruit lopen, maar ze liet weten 'hoopvol gestemd' te zijn.

Lees ook: Omstreden Verpakkingenbelasting uitgelegd

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.