Home

Achtergrond 259 x bekeken

Verdonk zet koers naar boven voort

Rita Verdonk blijft stijgen in de peilingen. Als er nu, slechts twee weken na de officiële start van haar beweging Trots Op Nederland verkiezingen zouden zijn, zou de partij 21 zetels halen.

Dit zijn er twee meer dan vorige week. Hiermee zou de partij de derde partij van het land zijn. Dat bleek gisteren uit de politieke barometer van Synovate/Interview NSS en Nova.

Het succes van Verdonk lijkt vooral ten koste te gaan van de VVD en de PVV, die ten opzichte van vorige week allebei twee zetels inleveren. Respectievelijk komen zij uit op zestien en tien zetels.

De coalitiepartijen CDA, PvdA en de ChristenUnie halen respectievelijk 35, 25 en zeven zetels. Dit zijn negen zetels te weinig voor een Kamermeerderheid.

Van de overige partijen doet D66 het, met een winst van twee zetels ten opzichte van vorige week, het best. De partij van oud-minister Alexander Pechtold zou zes zetels halen. De andere partijen zijn stabiel. Zij winnen of verliezen hoogstens één zetel of behalen dezelfde score als vorige week.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.