Home

Achtergrond 29 reacties

Verburg pikt aantijgingen Thieme niet

Minister Gerda Verburg wijst aantijgingen van Marianne Thieme van de PvdD fel van de hand. Zij noemt beschuldigingen dat dierenartsen van de VWA corrupt zijn onfatsoenlijk, onrechtvaardig en een grove inbreuk op de ambtelijke integriteit.

Verburg trekt van leer in een opiniestuk in het Agrarisch Dagblad, waarmee zij reageert op een eerdere bijdrage van Thieme in de krant. Medewerkers van de Voedsel en Waren Autoriteit (VWA) noemt Verburg gewetensvolle ambtenaren. Zij stelt dat de aantijgingen van corruptie worden weer­sproken door de feiten.

De minister erkent dat er dingen niet goed gaan bij de VWA, maar ergert zich eraan dat de VWA'ers wel erg gemakkelijk over één kam worden geschoren.

Thieme stelde eerder dat zieke en kreupele dieren illegaal naar slachthuizen worden getransporteerd en onder gruwelijke omstandigheden worden geslacht. "Corrupte VWA dierenartsen knijpen daarbij een oogje toe. Wettelijke vleeskeuringen worden uitgevoerd door voormalige bouwvakkers die werken bij het commerciële bedrijf KDS dat gelieerd is aan de grote vleesbedrijven en vrijgesteld van belasting''.

Verburg stelt dat een aantal VWA'ers, gekwetst door Thieme's uitlatingen, er het liefst nu het bijltje bij neer zou gooien. "Mevrouw Thieme moet, zoals ieder Kamerlid, zich tot mij richten als zij aanwijzingen heeft dat een LNV-onderdeel zijn werk niet goed doet en niet VWA-mensen publiekelijk in de beklaagdenbank zetten. Dieren hebben rechten, VWA-medewerkers ook'', aldus Verburg.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  vleeskuikenhouder

  Beste Rich, we willen niet VEEL geld verdienen, maar gewoon onze boterham, net als iedere andere fatsoenlijke nederlander dat wil. Bovendien willen wij best diervriendelijker, maar dat kost geld. Dat kunnen wij niet allemaal zelf betalen want dan blijft er geen bedrijf meer over. De huidige manier van vlees produceren is ontstaan door wat de consument vraagt: goede kwaliteit vlees voor weinig geld. Het probleem is dat de dezelfde consument niet lijkt te beseffen dat diervriendelijker vlees duurder is om te produceren en dus duurder in de schappen wordt. Iedereen zegt diervriendelijk te willen eten, maar in de winkel koopt de consument toch het goedkoopste vlees, dat is herhaaldelijk onderzocht en blijkt telkens weer. Dus beste consumenten houdt eens op te schelden op ons boeren en kijk eens in uw eigen hart en portemonnai, dan kunnen we daarna weer eens met elkaar spreken wat u nou eigenlijk echt wilt en hoe we dat het beste kunnen aanpakken !

 • no-profile-image

  Jan Roovers (veg.)

  Gerda, als jij je stukje vlees maar kunt blijven eten ( en je visje natuurlijk) en vooral doen alsof wij allemaal dom zijn.

 • no-profile-image

  een wakker dier

  Ach Hertogs (die naar ik meen niet dezelfde is als Hertog Jan)...Berend is buiten zijn vakgebied, zijnde de varkentjes enzo ....redelijk verstandig.
  Hij kan zich om den brode geen objectieve mening permitteren inzake boerenaangelegenheden.
  Die overeenkomst heeft hij met die ingekapselde mevr. verburg.
  Rechten voor al wat leeft, maakt bij monde van haar voorzitster mevr. De Boer
  in hun laatste contactblad wederom melding van het gesjoemel met slachtvee.
  Even zoeken op rechten voor al wat leeft en u vindt genoeg over een en ander, alsook de site van genoemde stichting.
  Citaat uit het contactblad:
  Die varkens in de wagen van Janssen uit Koningsbosch, die van de zomer een spoor van bloed over de Duitse snelweg trok, mankeerden
  niks, totdat ze elkaar half dood beten;stress door overbelading.
  Een
  VWA-dierenarts vond dat goed.
  In october plukte de AID weer een truck slachtzeugen van Janssen van de weg.
  Hij had de dieren niet verdeeld over vier compartimenten, maar in twee gepropt.
  Bekende truc, volgens een VWA- medewerker: Arts rijdt weg, vrachtwagen rijdt terug en laadt er nog een partij varkens bij!
  Einde citaat.
  Is Janssen een uitzondering?
  Is transporteur VAEX uit Reek een uitzondering?
  Hoeveel uitzonderingen moet ik hier nog noemen!
  Neem gerust van mij aan dat de uitzonderingen hier DE regel zijn!
  Inderdaad ms. Beastly Hertogs en de andere dierenbeschermers hier.
  Als het aan U en mij ligt is het voorbij met die dierenkwellerij.
  Het is de hoogste tijd om verburg aan te klagen of te verjagen wegens aanzetten tot en verdedigen van grove dierenmishandeling.

 • no-profile-image

  jahaaaa !

  Tjonge jonge,

  Stelletje nietsnutte ( lees dierenactivisten), leven op de zak van donoren is een makkelijke uitganspositie.
  Misstanden aanpakken meteen mee eens, maar de weg die jullie bewandelen is buiten deze wereld. Ga toch fietsen, maar wel met de mond dicht anders vliegt er mogelijk een bio-vliegje in je mond of tegen je brilletje. Dat zou toch ongehoord zijn dat het beestje op zo'n manier moet eindigen.
  Foei, foei

 • no-profile-image

  aart

  als Marianne niet anders te doen heeft dan grote onzin uit te kramen laat ze dan uit de kamer gaan Kan ze beter naar Irak of zoiets gaan .kan ze gaan bekvechten

 • no-profile-image

  Kubelink

  Och, och, och. Marianne is een "trut" en een "liegbeest". Nou ja zeg. Wat "onfatsoenlijk, onrechtvaardig" en wat "een grove inbreuk op de ambtelijke integriteit" van een kamerlid! Het is toch helemaal niet mogelijk dat er mensen in de 2e Kamer zitten die een ander expres wat voorliegen? Dat is nou toch wel bewezen, nu steeds maar weer blijkt dat onze 'uiterst correcte' minister van Landbouw, Natuurafbraak en Voedselverzieking de Kamer al tijden juist op.. euh voorlicht? Die misstanden rond slachthuizen en veetransporten blijken nu toch inderdaad allemaal zwaar overdreven te zijn? De beelden zeggen genoeg. Of niet soms? (Als je als minister een onderzoek naar misstanden nou gewoon aan een bevriende topcrimineel/partijgenoot gunt dan kun je natuurlijk wel zorgen dat het allemaal wat minder erg lijkt: http://www.varkensinnood.nl/news/?v=2&id=69)
  Nee, politici en zeker ministers, liegen nooooooooit . . . nou ja, die met geblondeerde lokken en criminele vriendjes, hmmmm . . . twijfel . . .
  Maar toch: Schaam je Lange Jan voor je lasterlijke uitlatingen. Foei!

 • no-profile-image

  m.s.beastly

  mooi om te lezen dat Verburg ook vindt dat 'dieren rechten hebben' . nooit gedacht dit ooit nog eens te lezen in nederland, waar de hel die bio-industrie heet hoogtij viert. als zij nu daad bij woord voegt en haar felheid en woede richt op de ECHTE boosdoeners in plaats van op M.Thieme, dat gaan we al een heel eind de goede richting op. Sinds de PvdD in de kamer zit komen er steeds meer wanpraktijken aan het licht.

 • no-profile-image

  WouDatTWaarwas

  Hmmm, al die jaren heb ik gevochten tegen de overheid. Tegen de ambtenaren van VWA, AID, Douane, Politie. Blijkt dat ik ze gewoon had kunnen omkopen.......................... Ik weet niet waar Marianne woont, maar in ieder geval niet in Nederland. Natuurlijk, waar gehakt wordt vallen spaanders maar dat er structureel iets mis is met onze voedselproductie........... Marianne, publiekgeil zijn gaat ten koste van je "edele" doel. Ga gewoon aan het werk en wees open en eerlijk naar jezelf en de productieketen. Enne, ik zie altijd veel make up op je gezicht. Dat is allemaal vrij van enig dierlijke grondstoffen? En je gebruikt ook geen papiergeld? Je hebt geen schilderijen in je huis? Je huis is ook niet geschilderd?

 • no-profile-image

  Jaap

  Marianne is gewoon een lekker ding met een vlotte babbel en een lekker kontje.
  En ach ,ieder doet het op zijn eigen manier om brood op de plank te brengen .

 • no-profile-image

  Hertogs

  @berend botje: Hoort Zuid Laren eigelijk wel tot de beschaafde, bewoonde wereld?? Ik vermoed dat Berend nog een van de intelligenten is. Scheld maar lekker verder, Berend, de diervriendelijkheid gaat het winnen. Niet de dierenactivisten, maar de diervreindelijkheid. en daar hoort deze minister niet bij. Vetrburg van het CDA. U weet toch wel waar de C voor staat: juist voor Corrupt. (Och ja, dat woord is voor Berend al wat te moeilijk. Als er weer verkeizingen zijn, m,oet je eens kijken wat de diervriendelijk partijen gaan winnen, alleen al door de wantoestanden die Verburg probeert te weerleggen. Dus: hulde aan de natuur- en dierenbeschermers. En Berend, drink jij maar een BEREND-BURGER. (Goeie he)

 • no-profile-image

  corrup

  "corrupt"; mag je dat zomaar roepen zonder bewijzen? Dit is een zware aantijging door een 2de kamerlid.

 • no-profile-image

  giel

  een baan voor marian thieme in Afghanistan zou niet slecht zijn ,daar kunnen ze dergelijke vrouwen met een overtuigde mening zeer goed gebruiken !

 • no-profile-image

  H.A.H.

  Eindelijk eens een minister die eens van zich afbijt en die madam van de pvdd terecht wijst. Ik vindt zelfs dat Marianne openlijk excuses aan moet bieden.

 • no-profile-image

  m.s.beastly

  Duidelijk een kwestie van Shoot the Messenger. De brenger van het slechte nieuws is niet de boosdoener, maar de wanpraktijken in slachthuizen en op veemarkten. Heb ik met eigen ogen gezien tijdens een stage. Op de Bossche Veemarkt (nu gesloten) zag ik hoe een handelaar met een knuppel bleef slaan (zelfs op zijn testikels!) op een dikbil stier die door zijn poten was gezakt. Publiek stond erbij en keer ernaar. De veearts bleef liever bij het koffiestalletje!

 • no-profile-image

  boer bart

  wat de vleeskuikenhouder uit Drenthe schrijft dat is waar, dus mensen doe je best om de consument naar diervriendelijk vlees te ktijgen en wij produceren het.

 • no-profile-image

  lange jan

  Verburg had al veel eerder heel boos moeten worden op m. Hoe vaak heeft die trut al niet zeer beledigende en leugenachtige woorden gesproken over boeren en hun gezinnen. Nu er een instantie van LNV iets onder vuur ligt wordt mevrouw pissig op dat liegbeest van m. Gelukkig neemt niemand die terroristen van pvdd en hun idiote aanhangers meer serieus.

 • no-profile-image

  rode hond

  Mijn gemeente genoot Koffeman, partner van Hertsenberg... koopt de goedkoopste en waarschijnlijk minder milieuvriendelijke spullen bij de ALDI....

  Ja ja

 • no-profile-image

  Ard

  Verburg ergert zich aan het over 1 kam scheren van alle VWA ambtenaren, maar zelf doet ze hetzelfde als er een transport incident is, dan moet meteen iedereen aan de klepkeuring en aan strengere eisen voldoen!! Pak de knoeiers aan en laat de rest ongemoeid.

 • no-profile-image

  kip

  Sensatie: misstanden, overtredingen, en dan het liefst in de agrarische sector. We willen toch niets liever horen en zien? Of het dan op waarheid berust? Zal wel, want boeren zijn toch criminelen. Allemaal van die dierenmishandelaars. Vwa-ers, ach, die zitten in hetzelfde circuit, ook al van die criminelen. En wij, heilige boontjes van de partij van de dieren? Wij doen nooit wat, alleen euthanaseren we onze medemensen. Als DIEREN het maar goed hebben.
  En Kubelink, u moet me eens uitleggen waarom Gerda Verburg wel zou liegen en Marianne Thieme dat niet zou doen. Bent u ook al bezweken voor die reebruine oogjes? Misschien gaan uw ogen ook nog eens open. Ik hoop het.

 • no-profile-image

  Kubelink

  Tsja, hoe leg je een kip die als een ware dramaticus een slachtofferrol aanneemt uit wat 'bewijsmateriaal' of 'bewijsgrond' is? In de wereld van zo'n kip telt blijkbaar alleen het voer dat ie van de boer krijgt! En oh ja, om antwoord te geven op uw vraag: Waarom zou Marianne Thieme wel liegen en de plaatselijke afhaalchinees bij ons om de hoek weer niet? . . . stel dan ook niet van zulke ontzettend domme vragen!

 • no-profile-image

  Exkeurder

  Helaas moet ik deze keer Marianne gelijk geven.
  De VWA is lamlendig en corrupt, daar waar het moeilijk wordt knijpen ze een oogje toe.
  Geldt ook voor de AID, lopen ook als een kip zonder kop.
  Op dit moment zijn ze samen met de VWA als een stel honden hun territorium aan het afbakenen. Het is nl belangrijk om als beste de fusie in te gaan, heb je het meeste te vertellen. Datzelfde zag je ook gebeuren bij de Kvw en Rvv.

 • no-profile-image

  schreuder

  Kan iemand mij uitleggen waarom dieren welke een poot gebroken hebben en goed zijn voor vele kilo's kerngezond vlees niet kunnen worden geslacht ?
  Zou het voedselprobleem niet voor een groot deel hiermee kunnen worden opgelost ?
  Naar mijn overtuiging moeten de uitwassen streng worden aangepakt maar het vervoer en de slacht van in principe kern gezonde dieren moet onder voorwaarden uiteraard mogelijk zijn.
  Er moet meer nagedacht worden over de uitwerking van het gekozen beleid.
  Waarom gebeurt dit ?

 • no-profile-image

  Berend Botje

  Hertogs heeft per definitie altijd ONGELIJK. Deze onbetrouwbare kwal hoort niet op dit forum thuis. Hij liegt en bedriegt, is tegenstander van de jacht, dat moet hij van zijn imbeciele medestanders, bazelt als het om diervriendelijkheid gaat en houd dierenterroristen de hand boven het hoofd. Thieme wil altijd zogenaamde misstanden aan de orde brengen. Waardeloos is dat en wie het hier niet mee eens is moet maar op krassen en in een land met heel veel natuur (liefst in de rimboe) gaan wonen.

 • no-profile-image

  Berend Botje

  Heren dierenterroristen, wat vervelend nou toch allemaal, hoe vreselijk is dit alles, dat jullie mijn schrijfsel niet waarderen. Ach wakker diertje, mijn kennis betreffende de landbouw en als de aangelegenheden die daarbij horen overtreffen die van jullie verre en de bierbrouwer uit Brabant roept iets over schelden, vreemd heb zijn woorden toch voor een groot deel letterlijk geciteerd.

  En natuurlijk de misstanden die blijbaar hier en daar voorkomen in het transport van de dieren wordt natuurlijk, dat past in de anarchistische groenlinkse denkwijze, niet op het bordje van de transport- en veehandelsector gelegd maar op het bordje van de boer.
  Als er met bij het transport van dieren dingen niet goed gaan moet dat aangepakt worden bij diegeen die daar verantwoordelijk voor is, en dat is niet de boer.
  En meneertje Dekkers, jacht valt nog steeds binnen de regels van de wet en in Nederland is niemand een crimineel als hij of zij zich aan de wet houdt. En de nederlandse boeren zijn niet alleen heren, maar ook dames. En allen behoren tot de milieuvriendelijkste ter wereld.

 • no-profile-image

  Rich

  Die reactie van "Goldy Locks" Verburg breekt toch je hart? Nu bibbert en beeft iedereen toch? In plaats van zich zo belachelijk te gedragen kan ze beter daden stellen; daar kweekt ze geloofwaardigheid mee. Maar ja, dat geeft wel weer problemen met haar bloedeigen vleeslobby... Degenen die echt problemen hebben met de wijze waarop deze dieren mishandeld worden, moeten gewoon drastisch hun persoonlijke vleesconsumptie minimaliseren. Dan volgen de vleesproducenten direct! Die willen niet per definitie dieren mishandelen... ze willen enkel veel geld verdienen.

 • no-profile-image

  John Timmermans

  Maar Gerda toch, elk slachthuis staat onder sterk beheer en controle en verlaat je toch van die onnozelle illusie. U heeft er geen fluit verstand van en zeker weten nooit een slachthuis van binnen gezien.

 • no-profile-image

  verantwoordelijkheid

  Vrouwen in de politiek.......
  Als er misstanden zijn aanpakken. We moeten als consument geen twijfels hebben over gezond vlees. Daar dient eenieder in de keten zich van bewust te zijn. Dus neem de verantwoordelijkheid om voor gezong vlees te zorgen. Laat de meisjes maar kibbelen.

 • no-profile-image

  Dekkers

  wakker dier: eindelijk eens iemand die met NOG meer feiten komt. Nou heren "boeren": weerleg het eens. Inderdaad: het MOET afgelopen zijn met dat gekwel. Afgelopen zijn met dat schieten op dieren voor de lol en ik blijf bij mijn stelling dat IEDERE AGRARIER DIE ZIJN GROND VERPACHT AAN JAGERS DE KWALIFICTIE VAN NATUURMISDADIGER VERDIENT. Laat maar eens zien heren boeren dat je natuur- diervreindelijk bent. Toon je ware aard. Onze srijd zal zwaar en misschien nog lang zijn, maar wij winnen en heffen onze fiere hoofden.

 • no-profile-image

  hertogs

  Verburg heeft per definitie altijd ONGELIJK. deze onbetrouwbare feeks hoort niet in de politiek thuis. Ze liegt en bedriegt, is voorstander van de plezierjacht, dat moet ze van haar jagende man, draait als het om diervreindelijkheid gaat en houdt plezierjagers de hand boven het hoofd. Thieme wil altijd misstanden aan de orde brengen. PRIMA is dat en wie het daar niet mee eens is, moet zijn of haar bedrijf maar van de hand doen en het land teruggeven aan de natuur.

Laad alle reacties (25)

Of registreer je om te kunnen reageren.