Home

Achtergrond 220 x bekeken

Verburg kaart import met chloor ontsmet pluimveevlees aan bij Fischer Boel

Minister Gerda Verburg zal op de komende landbouwraad commissaris Mariann Fischer Boel aanspreken op de mogelijke import van pluimveevlees, dat met chloor is behandeld.

Die toezegging deed de minister vanochtend in een debat met de Kamer.

Zowel CDA als VVD hadden dit gevraagd, na uitlatingen van eurocommissaris Günter Verheugen (industrie) dat met chloor ontsmet vlees toegelaten kan worden op de Europese markt. Met name in de VS gebruikt men deze ontsmettingsmethode.

Volgens CDA en VVD zou dat een forse klap betekenen voor de Nederlandse pluimveesector, die veel heeft geïnvesteerd in alternatieve vormen van ontsmetting door bestraling. Op deze wijze worden salmonella en campylobacter bestreden.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.