Home

Achtergrond 212 x bekeken 1 reactie

Van Vollenhoven wil duidelijkheid rond veiligheid

Voorzitter Pieter van Vollenhoven van de Onderzoeksraad voor Veiligheid wil af van de verwarring rond de vraag wie verantwoordelijk is voor veiligheid.

Hij pleit er daarom voor wettelijk vast te leggen wat de eigen verantwoordelijkheid is van burgers, bedrijven en organisaties.

De overheid kan daar dan toezicht op houden, stelde Van Vollenhoven donderdag in een gesprek met Tweede Kamerleden. Hij wil dit jaar een maatschappelijk debat beginnen over de kwestie om helder te krijgen wat van de diverse partijen mag worden verwacht als het om veiligheid gaat.

”De ongevallen die we bestuderen, vloeien eigenlijk allemaal voort uit het feit dat de eigen verantwoordelijkheid niet of onvoldoende wordt genomen”, zei de voorzitter van de raad die onafhankelijk onderzoek doet naar oorzaken en mogelijke gevolgen van rampen, zware ongevallen en incidenten.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    gert

    bedoelt zeker voetbalstadions

Of registreer je om te kunnen reageren.