Home

Achtergrond 162 x bekeken

'Vakmensen maken het'

'Vakmensen maken het'.

Onder dat motto barst vandaag de Week van het Ambacht los. Steeds minder mensen kiezen voor een ambachtelijk vak als schoenmaker, pianotechnicus, banketbakker of slager. Met als gevolg dat er een tekort aan vakmensen ontstaat.

Van 11 tot en met 19 april kunnen belangstellenden in het hele land informatie krijgen over ambachtelijke beroepen en opleidingen daarvoor. In de talentenbus die door het lele land rijdt, kunnen mensen een test doen om te kijken waar hun talenten liggen.
Staatssecretaris Ahmed Aboutaleb van Sociale Zaken geeft vrijdag de aftrap in het Scheepvaart en Transport College in Rotterdam. Tal van bekende Nederlanders, onder wie actrice Victoria Koblenko en tweevoudig olympische kampioene dressuur Anky van Grunsven, verlenen medewerking aan de week.

De week is een initiatief van onder meer het Hoofdbedrijfschap Ambachten en het Centrum voor Werk en Inkomen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.