Home

Achtergrond 156 x bekeken

VVD wil opheldering over subsidie vrachtauto's

De VVD wil weten of in strijd met de regels subsidie wordt verleend op milieuvriendelijke vrachtauto's. Een dealer van DAF-trucks heeft volgens het tv-programma NOVA klanten aangeboden om de wagens vóór 1 april te registreren, ook al zouden ze pas in mei geproduceerd worden. Tot 1 april is een subsidie van 2500 euro te verkrijgen, na die datum 500 euro.

De VVD-Tweede Kamerleden Paulde Krom en Helma Neppérus willen opheldering van de ministers Camiel Eurlings (Verkeer) en Jacqueline Cramer (Milieu).
Vrachtwagenfabrikant DAF heeft NOVA laten weten niet in strijd te handelen met regels of fatsoensnormen door de auto's tijdig op kenteken te zetten. De subsidieregeling zou geen voorwaarden stellen aan de datum van productie of levering.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.