Home

Achtergrond 171 x bekeken 2 reacties

VN-chef houdt topberaad over voedselcrisis

Secretaris-generaal Ban-Ki-moon van de Verenigde Naties houdt maandag en dinsdag in het Zwitserse Bern topberaad over de groeiende voedselcrisis.

Dat maakten de VN vandaag bekend. "De globale voedselcrisis en de oplossingen die de VN zouden kunnen aandragen zullen centraal staan in de discussies'', zei een VN-woordvoerster. Het overleg vindt achter gesloten deuren plaats.

Naast Ban zullen het hoofd van de Wereldvoedselprogramma (WFP), Josette Sheeran, alsook topman Robert Zoellick van de Wereldbank en Jacques Diouf van de voedsel- en landbouworganisatie FAO aanwezig zijn.

De prijs van voedsel is de afgelopen tijd flink gestegen. Dat komt onder meer door de groeiende wereldbevolking en een sterke toename van de verbouw van gewassen geschikt als biobrandstof.

Ban zei vandaag in Wenen te vrezen dat de sterke prijsstijgingen voor voedingsmiddelen zich tot een "globale crisis'' kunnen ontwikkelen. "Wij moeten direct maatregelen gaan nemen'', aldus de VN-topman. Volgens hem heeft de ontwikkeling van de markt ertoe geleid dat wereldwijd honderd miljoen mensen in een crisis worden gedreven.

Administrator

Laatste reacties

  • no-profile-image

    gert

    nederlandse politici zullen hier brave woorden spreken,maar ondertussen gaan ze gewoon door met aanleggen van natuur op goede landbouwgrond

  • no-profile-image

    Hertog Jan

    ""Volgens hem heeft de ontwikkeling van de markt ertoe geleid dat wereldwijd honderd miljoen mensen in een crisis worden gedreven"". Fijn hé, dat " Marktfundamentalisme".

Of registreer je om te kunnen reageren.