Home

Achtergrond 190 x bekeken

Utrecht pakt laaggeletterdheid aan

Utrechtse werkgevers tekenen morgen met de gemeente Utrecht een overeenkomst tegen laaggeletterdheid.

Doel is om iets te doen aan het grote aantal van 26.000 Utrechters die niet (voldoende) kunnen lezen en schrijven. Dat levert bedrijven en instellingen praktische problemen op zoals minder productiviteit, veiligheidsrisico's en gebrekkige communicatie.

In februari nodigde de gemeente Utrecht zestig werkgevers uit om onder het motto 'Steek uw kop niet in het zand voor laaggeletterdheid' mee te doen aan het convenant. Het resultaat is dat naast de gemeente als werkgever dertien bedrijven en instellingen meedoen. Zo kunnen werkgevers hun werknemers stimuleren om naar een cursus te gaan en kunnen zij cursussen inkopen die op hun bedrijf toegesneden zijn.

De ambitie is om het aantal deelnemers aan lees- en schrijfcursussen in de gemeente Utrecht tot 2010 elk jaar met 25 procent toe te laten nemen. De deelnemende bedrijven en instellingen zijn onder meer NS, Rabobank Utrecht, CWI, VNO-NCW en MKB Utrecht. De gemeente is nog in gesprek met verschillende andere bedrijven.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.