Home

Achtergrond 173 x bekeken

Uiencollectief bundelt aanbod

Uientelers hebben onder aanvoering van een opkoper een collectief gevormd. Reden is om bij een stagnerende omzet toch een redelijke prijs te kunnen ontvangen voor de resterende voorraden. Bij voldoende deelname koopt de centrale persoon de voorraden op voor een garantieprijs van de deelnemers. Deze telers delen later mee in de winst bij de verdere afzet. Aanbieden van de uien kan tot 19 april 2008.

Eerdere initiatieven om tot een gezamenlijke bundeling van de uienafzet te komen mislukte, omdat er geen kapitaal was om het grootste deel van de voorraden centraal te kunnen inkopen. Met het aanbod van opkoop door een fouragehandelaar die zelf ook uien teelde, is er nu wel kans van slagen.

Bijzonder aan het initiatief is dat een particulier een groot kapitaal steekt in de gezamenlijke voorraad. Hij krijgt hiervoor wel een commissie en een percentage van een eventuele winst bij de verdere afzet. Ook beslist hij zelf of er voldoende uien van voldoende kwaliteit worden aangeboden om daadwerkelijk tot opkoop over te gaan. Als te veel (goede) uien buiten de pool blijven, zou de opkoper immers met onverkoopbare voorraden blijven zitten. Verdere voorwaarden zijn te vinden op de website van het uiencollectief.

Meer informatie Website van het uiencollectief

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.