Home

Achtergrond 222 x bekeken 1 reactie

Twee zeearenden geboren in Oostvaardersplassen

In natuurgebied de Oostvaardersplassen zijn twee zeearenden geboren.

Staatsbosbeheer meldde vandaag dat de jonge vogels een beetje bij toeval zijn ontdekt toen voor een vogeltelling gemaakte luchtfoto's werden bestudeerd.

Het is voor het derde jaar op rij dat het zeearendenpaar broedt in het natuurgebied, terwijl dit daarvoor sinds mensenheugenis niet meer was voorgekomen. Voorgaande jaren werd er telkens één jong geboren, dit keer kropen er voor het eerst twee uit hun ei.
"Fantastisch'', aldus boswachter Hans Breeveld. "Alles wijst erop dat er nu twee jonge zeearenden op het nest zijn. Zo groeit de populatie zeearenden in Nederland snel.'' Het roofvogelstel broedt dit keer buiten zicht van de camera, waardoor de gebeurtenissen in het nieuwe zeearendennest niet te volgen zijn en ook Staatsbosbeheer is aangewezen op de luchtfoto's.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    Johan

    Het bizonder wrede beleid tav de grote grazers die massaal sterven door worminfecties en verhongering werpt zijn vruchten af. De Zeearend een aaseter bijuitstek, al doet zijn naam andersvermoeden, weet de karkassen goed te vinden in het Oostvaarders gebied.

Of registreer je om te kunnen reageren.