Home

Achtergrond

Twee bloemen vernoemd naar Amnesty International

Tijdens de opening van de Floratuin 2008 worden de narcis en de hyacinth vernoemd naar Amnesty International, die de bloemen opdraagt aan Chinese activisten.

Eduard Nazarski, directeur van Amnesty International, opent de bloemententoonstelling in Julianadorp en doopt de twee bloemen. Kwekerij Narveco vernoemde de witte 'Narcissus' naar de mensenrechtenorganisatie en kwekerij Co Klinkenberg betuigde steun aan Amnesty met de vernoeming van een wijnrode 'Hyacinthus Orientalis.'

Amnesty International draagt de narcis dit jaar op aan de Chinese mensenrechtenactiviste Zeng Jinyan, en de hyacint aan de moeders van het Plein van de Hemelse Vrede. Hiermee wil Amnesty in het jaar van de Olympische Spelen het werk van mensenrechtenverdedigers in China ondersteunen. Uit een onlangs verschenen Amnesty-rapport bleek dat verdedigers van mensenrechten in de aanloop naar de Spelen geconfronteerd worden met intimidatie, arrestatie en mishandeling.

De opening van de Floratuin is op 16 april.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.