Home

Achtergrond 1 reactie

Tuinders gezocht voor opvang kinderen

In maart startte het project 'Agrarische Projectgezinnen' in Noord-Holland.

Hierbij worden boeren- en tuindersgezinnen geworven om voor langere tijd de opvoeding en begeleiding van een of twee kinderen op zich te nemen.

Het nieuwe concept is een initiatief van LTO Noord projecten en de jeugdzoringstelling OCK in Santpoort-Noord. De bedoeling is om kinderen tussen de 6 en 14 jaar die (voorlopig) niet thuis kunnen wonen te laten verblijven bij agrariërs.

Er wordt specifiek naar agrariërs gezocht omdat het wonen op een agrarisch bedrijf extra mogelijkheden biedt om de ontwikkeling van kinderen positief te beïnvloeden en hun behandeling vorm te geven. "In een agrarisch gezin staan vaak de werkzaamheden in het land, de boerderij of in de kas centraal en deze omgeving geeft een dagelijks ritme waar het kind in meedraait. Doordat kinderen een kleine rol kunnen krijgen op het bedrijf groeit de zelfwaardering", aldus De Boer van de jeugdzorginstelling.

Het doel is om samen met de agrarische gezinnen een nieuw behandelingsconcept te ontwikkelen voor jongeren. De zorg vindt plaats onder verantwoordelijkheid van OCK Het Spalier, evenals de financiering. De bedoeling is 8 tot 12 gezinnen te werven waarmee het project kan worden opgestart. Op dinsdag 22 april is er een informatieavond. Voor meer informatie kunt u terecht op de site van het OCK Het Spalier.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    gert

    tja,nu weten ze ineens weer boeren en tuinders te waarderen ,als ze dan ook eens stoppen met het aanleggen van natuur op landbouwgrond,andes moeten ze die kinderen straks naar staatsbosbeheer of natuurmonumenten sturen

Of registreer je om te kunnen reageren.