Home

Achtergrond 7 reacties

Tomatentelers in Middenmeer Agrarisch Ondernemer van het Jaar

Frank van Kleef en Koert, Bart en André van den Ende, tomatentelers in Middenmeer, zijn vandaag uitgeroepen tot Agrarisch Ondernemer 2008.

Uit handen van de minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit Gerda Verburg, ontvingen zij in Hotel Theater Figi te Zeist de hoofdprijs: een cheque ter waarde van 12.500 euro. Het komende jaar zullen de winnende ondernemers de titel Agrarisch Ondernemer van het Jaar dragen.

Naast de hoofdprijs werd ook een publieksprijs uitgereikt. Melkveehouders en kaasmakers Wijnand en Claudia de Wit uit Montfoort mochten deze prijs, een cheque van 2.500 euro mee naar huis nemen. Aalt Dijkhuizen, voorzitter van de Raad van Bestuur van Wageningen UR en voorzitter van de jury Agrarisch Ondernemer, overhandigde deze prijs aan de winnende ondernemers.

Dat de jury de tomatentelers in Middenmeer heeft uitgekozen als Agrarisch Ondernemer 2008 heeft volgens juryvoorzitter Dijkhuizen niets te maken met de omvang van het bedrijf, met omzet of met aantal werknemers.

"Deze tomatentelers zijn er in de vergelijking met de andere genomineerden net uitgesprongen. Niet omdat ze een groot bedrijf hebben, maar vanwege hun inzet, visie, daadkracht en innovatief vermogen."

De andere genomineerden hoeven zich niet miskend te voelen. "Van de vijf top-ondernemers moest er één winnen. De andere vier genomineerden kwamen slechts een heel klein streepje tekort", aldus Dijkhuizen.

Elk jaar selecteert de jury Agrarisch Ondernemer van het Jaar één winnaar uit vijf genomineerden. Naast de bovengenoemde winnaars waren dat dit jaar: varkenshouders John en Threa Lorist uit het Friese Hemelum, Simon en Jannie Sant, melkveehouders en hoteliers in Monnickendam en orchideeënkwekers Lennard en Jacques van der Weijden uit Kudelstaart.

Foto

Agrarisch Dagblad

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Al van den Ende

  Van harte met deze erkenning.
  Wat jullie gepresteerd hebben is inderdaad toonaangevend in de agrarische industry, niet aleen in Holland maar wereldwijd....
  Al van den Ende
  iSPECS Inc (www.ispecs.ca)
  Jordan, canada

 • no-profile-image

  Henk Groenendaal

  Fantastische resultaat en een mooie opsteker voor jullie bedrijf!

 • no-profile-image

  een blije beZOEKer

  Complimenten voor de uitstekende organisatie met Astrid Joosten in de hoofdrol...!

 • no-profile-image

  John van Kleef

  André, Frank, Koert en Bart van harte gefeliciteerd met de erkenning voor jullie inzet voor het maatschappelijk onderneming, leefmilieu en nauwere ketensamenwerking. De erkenning is een mooie opsteker voor de gehele glastuinbouw.

 • no-profile-image

  bussy-girl

  Ja leuk zo'n prijs maar wel tenkoste van veel uitzicht en landbouw gronden waar de koeien nu niet meer kunnen en mogen lopen.
  De glasstad van West Friesland, het had verboden moeten worden.

 • no-profile-image

  Marian van den Ende

  Van Harte Gefeliciteerd heren.
  CHEERS!!!
  Marian

 • no-profile-image

  John en Threa Lorist

  Wij vinden jullie een terechte winnaar. Nogmaals van harte gefeliciteerd!

Laad alle reacties (3)

Of registreer je om te kunnen reageren.